Pate de soia

Ingrediente:
1 cana soia
20 ml ulei
1 ceapa
50 ml suc rosii
sare
patrunjel verde

Soia se alege si se spala. Apoi se pune la inmuiat peste noapte.

A doua zi il puneti la fiert in multa apa (cam 5-6 litri) si il fierbeti 2-3 ore. Dupa ce s-a fiert, il strecurati si il asezati intr-un castron cu ceapa tocata marunt si sarea.

Se amesteca bine cu mixerul/blenderul, adaugandu-se treptat ulei si suc de rosii.

(sosul de rosii indulceste mult gustul aspru de soia)

La final presarati cu verdeata.



Pentru aceasta reteta m-am inspirat din Retete pentru sanatatea noastra.

3 comentarii:

ina spunea...

Buna Ama! Si eu gatesc din cartea aceasta si sa stii ca sunt retete f bune. te pup si arata f bine pateul (eu sunt vegetariana).

ama spunea...

Bine ai venit Ina! :)
Cartea am cumparat-o chiar din preajma Tg Muresului - de la Herghelia :) am cunoscut-o personal si pe autoare, pe mama si fiica ei.
Ma bucur ca iti place si sper sa ne inspiram cu retete :)

ina spunea...

Ai fost la Herghelia??? wow... ce aproape am fost! Ma bucur daca ti-a placut... Uite, iti dau mailul meu si poate mai vb pe mess dc vrei: vrlflrn_ltn@yahoo.com, ID: Ina. Te pup!