Paine de secara

Ingrediente:

faina de secara 100 g
faina de grau 480 300 g
200 g apa
1 lg ulei
1 lg sare
1 lg zahar
drojdie
optional seminte (floarea soarelui, susan, in etc)

Eu am facut mai multe incercari pana am ajuns la aceasta varianta, pentru ca ma supara faptul ca painea nu imi creste suficient.Puteti folosi o proportie mai ridicata de faina de secara, dar in acest caz painea nu va mai creste la fel de bine.


***
Recipe in English
Rye Bread
Ingredients:
100 g rye flour
300 g white/whole flour
200 g water
yeast (as much as needed)
1 tbl olive/sunflower oil
1 tbl sugar
1 tbl salt
After I switched from baking my bread with white flour to whole flour, I was very dissapointed because of the poor texture of the bread. After several tries, I began to reduce the quantity of the whole flour and only after that did the dough grew enough.
This the composition I consider perfect to keep the taste of the rye and let the bread grow.

4 comentarii:

ina spunea...

Vai ce bine arata... Ce pofta imi faci!

ama spunea...

mersi, mersi :) e chiar mai gustoasa decat arata :D

Adina P spunea...

Arata f bine, o prepari la masina de paine sau cu manutzele? Stiu ca faina de secara (ca si cea de grau integrala) creste mai greu, de aceea se foloseste numai in combinatie cu faina alba de grau, insa tot pt a ajuta cresterea, se foloseste vital gluten. Painea va iesi mai pufoasa si usor elastica. La fel, si ciclul de dospire e mai lung, asta am aflat si eu dupa mai multe incercari esuate, la masina de paine. :))

ama spunea...

@Adina - sa stii ca am masina de facut paine, dar sta pe dulap si se umple de praf ;)) prefer sa framant painea cu mainile, am un mai mare control asupra calitatii aluatului.