Tocanita de ciuperci cu smantana

Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete
ardei
ceapa
1-2 linguri faina
smantana
1 ou
patrunjel

Ciupercile se curata, se spala si se scurg de apa.

Intr-o tigaie caliti ceapa impreuna cu un ardei tocat. Presarati peste ei o lingura de faina si caliti un pic - stingeti cu apa si adaugati ciupercile.

Lasati sa fiarba incet pana cand sunt gata ciupercile si scade din apa.

Intr-un bol amestecati smantana cu un ou si turnati incet in tigaie - astea incheaga sosul si il face cremos.

Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliguta.

8 comentarii:

roxana.m. spunea...

felicitari pt blog draga ama.tocanita de ciuperci am si eu in program azi numai ca o fac fara smantana ca asa i place sotului.pupici.

roxana

ama spunea...

@ roxana - multumesc mult :) si eu am trisat un pic pentru ca doar mie imi place samnatana :))

betty spunea...

Mmm, mmm ador ciupercile :) si smantana!

Anonim spunea...

Vai ce bine arata...voi face si eu saptamana viitoare intr-o seara

ama spunea...

cred ca voi face si eu....din nou ;))

Anonim spunea...

delicioasa aceata mancare daca si sa o prepari....eu as manca daca ar avea cine sa imi prepare

ama spunea...

@Anonimule - pai eu zic sa inveti sa o prepari chiar tu :P

Anonim spunea...

acum fac si eu tocanita, dar nu stiu cata smantana trebuie; am pus 400 gr; cred ca e cam mult, dar sigur va iesi bine