Porc vietnamez

Ingrediente:

500g carne de porc taiata cuburi
4 morcovi mici intregi
200 ml compot de ananas
1 lingura amidon
3 linguri sos de soia
1 ardei verde
1 ceapa mica
sare


Reteta am gasit-o pe blog la Marcela si va marturisesc ca nu stiu de ce, dar combinatia asta face minuni cu carnea de porc: devine frageda, usoara si poti sa juri ca nu este vorba despre traditionala carne grea de porc (desi ramane la fel de satioasa).


Iata insa cum am procedat:
Intr-o tigaie am incins putin ulei si am pus la rumenit carnea de porc impreuna cu morcovii, ceapa si ardeiul pana s-au colorat un pic.
Intre timp, intr-un bol, am amestecat siropul strecurat de la ananas cu amidonul si sosul de soia. Acest amestec l-am turnat peste carnea de porc si l-am lasat sa fiarba incet.

Cu 15 minute inainte sa-l iau de pe foc am adaugat si ananasul.
Se serveste cu orez simplu.



3 comentarii:

Amalia spunea...

Daca-i cu carne de porc trebuie incercata :)). Pare interesanta reteta, ar trebui sa o incerc si eu.

Albertony spunea...

Reteta originala cred ca e cu carne de porc din vietnam , nu de la market :))

ama spunea...

@ Amalia - eu o recomand cu multa caldura! am fost sincer surprinsa de cat de buna devine carnea de porc in combinatia asta :)
PS in curand o sa public o alta reteta cu carne de porc mai deosebita, dar delicioasa :D

@ Albertony - sa stii ca mi-am batut capul cum sa pun titlul. Din motive de spatiu si de aspect, am hotarat sa risc si sa renunt la o solutie de genul: Reteta traditionala vietnameza cu carne de porc :)))