Orez cubanez

Ingrediente:

1 conserva ananas
1 lingura ulei de masline
1 cana orez cu bobul lung
100-150 grame sunca
1 ardei taiat fasiute
200 grame fasole boabe rosie


Aceasta este o reteta un pic mai ciudatica, dar pana la urma interesanta, cu o combinatie de ingrediente iesita din comun.
Avantajul este ca se prepara foarte repede si este o cina ideala pentru o seara din timpul saptamanii cand nu este vreme pentru cine stie ce pregatiri.

1 Ananasul strecurat de suc il pun intr-o tigaie cu putin ulei si il calesc pana cand se rumeneste. Il scot din tigaie si-l pun deoparte.
2 Orezul il fierb ca de obicei :)
3 Pun la calit ardeiul si sunca, pana prind un pic de culoare.
4 In orez amestec fasolea rosie boabe (eu am folosit din conserva, deci cu timp redus de gatit!) si amestecul de ardei si sunca.
5 Se servesc alaturi de anasul prajit.

Friptura de curcan cu sos de ciuperci

Ingrediente:

carne de curcan (eu am folosit o pulpa taiata felii)
3 linguri de unt
2 cepe tocate marunt
200-250 grame de ciuperci tocate si ele in bucati mici
1 ceasca de patrunjel verde tocat
1 pahar de vin alb sec
2/3 cutie de smantana
sare/piper


Dupa ce am fiert pulpa bine (pentru supa), am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca, dupa care am taiat-o in felii.
Le-am condimentat si le-am prajit usor, cat sa se rumeneasca si sa prinda culoare.


Intr-o alta tigaie am topit untul si am adaugat ceapa si ciupercile tocate. Le-am lasat sa se rumeneasca, iar atunci cand au prins culoare, am stins cu vinul.

Dupa ce l-am lasat sa dea o data in clocot, am adaugat si smantana si am lasat sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. La final am adaugat condimentele si l-am servit peste friptura.


Friptura de porc cu crusta de verdeata

Ingrediente:

1 bucata spata de porc
1 pahar de patrunjel verde
1 lingurita cimbru
2 lingurite rozmarin
1/4 cana ceapa verde tocata
1/2 cana faina de malai
ulei
sare si piper



Aceasta friptura de porc - lasata usor in sange - m-a cucerit de indata ce am auzit prima oara de ea. M-a cucerit si m-a intrigat pentru ca nu imi imaginam o friptura de porc cu malai, nu imi imaginam cum poate ceva atat de aratos sa fie atat de simplu de facut.

Toate condimentele verzi se pun intr-un robot si se amesteca bine, pana se formeaza o pasta.
Porcul se trece alternativ prin pasta din verdeata si malai si se prajeste intr-o tigaie.

Reteta initiala prezenta o friptura mult mai in sange decat am facut eu. Pentru ca nu sunt un mare admirator al carnii crude, dupa ce am prajit friptura si am facut coaja crocanta, am dat un pic carnea la cuptor sa se patrunda mai bine.


Si iata rezultatul! :)

Tartine cu omleta si verdeata


Ingrediente:
4 felii de paine
unt
3 oua
4 linguri ceapa verde tocata
3 linguri patrunjel tocat
5 feliute salam iute, taiate feliute

Pentru inceput am pregatit feliile de paine.
Le-am uns pe ambele parti cu unt si le-am prajit intr-o tigaie incinsa, pana s-au rumenit bine.



In untul ramas in tigaie caliti putin ceapa verde si salamul. Turnati peste ele ouale batute si condimentate inainte si amestecati continuu.



Cand oul aproape ca s-a inchegat, adaugati in omleta si patrunjelul verde.
Pe farfurii asezati painea si peste ele turnati omleta.

Cel mai frumos Beagle :)

Sustin in concurs cel mai frumos catel din lume!
(bineinteles dupa Aldo al meu :))

Nu vrem sa castigam, dar ne-ar face mare placere sa stim ca si voua va place de beagle-ul nostru! :)

Ne puteti vota aici.

*later edit: pentru a va convinge de perfectiunea lui si de rozul impecabil al limbutei uitate afara, dati click pe poza pentru marire :)

Supa crema de praz si curcan


Ingrediente:

3-4 fire de praz
1 morcov
1-2 cartofi mari
1 aripa curcan
sare si piper

Niciodata nu am crezut ca o supa bazata mai ales pe praz poate sa fie atat de gustoasa. Am privit reteta neincrezatoare, dar pentru ca aveam o aripa de curcan in figider si nu mai aveam ce sa gatesc cu un manunchi de praz, am decis sa incerc. Rezultatul m-a cucerit! :)

(reteta am gasit-o la o mie si una)

Intr-o oala am pus la fiert curcanul, prazul taiat in bucati cam cat o jumatate de palma, cartofii taiati cuburi si morcovul taiat in doua. Dupa ce au fiert temeinic, le-am scos din supa si le-am lasat un pic sa se raceasca.

Am acordat o atentie mai speciala aripei de curcan, care are mai multa carne decat 2 pulpe de pui. Am curatat cu atentie carnea de pe ea si le-am bagat in robot impreuna cu legumele.
Am facut o pasta cremoasa, pe care am adaugat-o apoi in supa, amestecand incet.
Am mai lasat sa dea o data in clocot. Am servit supa cu crutoane.

Porc vietnamez

Ingrediente:

500g carne de porc taiata cuburi
4 morcovi mici intregi
200 ml compot de ananas
1 lingura amidon
3 linguri sos de soia
1 ardei verde
1 ceapa mica
sare


Reteta am gasit-o pe blog la Marcela si va marturisesc ca nu stiu de ce, dar combinatia asta face minuni cu carnea de porc: devine frageda, usoara si poti sa juri ca nu este vorba despre traditionala carne grea de porc (desi ramane la fel de satioasa).


Iata insa cum am procedat:
Intr-o tigaie am incins putin ulei si am pus la rumenit carnea de porc impreuna cu morcovii, ceapa si ardeiul pana s-au colorat un pic.
Intre timp, intr-un bol, am amestecat siropul strecurat de la ananas cu amidonul si sosul de soia. Acest amestec l-am turnat peste carnea de porc si l-am lasat sa fiarba incet.

Cu 15 minute inainte sa-l iau de pe foc am adaugat si ananasul.
Se serveste cu orez simplu.



Pui picant cu mere

Ingrediente:

6 pulpe de pui
3 linguri mustar
2 lingurite miere
5 linguri de apa
1 catel de usturoi
1 mar
rozmarin
ulei de masline
sare, piper, boia
2 ardei iute


Intr-un bol mic amestecati bine mierea, mustarul, apa, usturoiul si rozmarinul.
Cand s-a omogenizat amestecul, adagati si ardeiul iute tocat marunt.

Intr-o tavita asez carnea de pui si marul taiat feliute.
Peste el torn amestecul facut mai sus si dau la cuptor acoperit de o folie.

Puiul picant este indulcit de mere. Pentru ca sosul este delicios, este de indicat sa nu il irositi, de aceea recomand ca si garnitura un pireu pufos. :)


* pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sabina.

Piept de pui in sos cu macaroane


Ingrediente:

1 piept de pui
1 ceapa mica
1 ardei rosu
3-4 catei de usturoi
3 linguri mustar frantuzesc
boia, piper, sare
patrunjel
macaroane


Recunosc de la bun inceput ca nu este cea mai aspectuoasa reteta a mea, totusi va garantez ca este delicioasa. Cum sa procedati dincolo de pregatirea macaroanelor:

Intr-o tigaie adanca caliti ceapa, usturoiul si ardeiul pana ceapa devine sticloasa. Adaugati peste ele pieptul de pui taiat cubulete si caliti-l usor pana se albeste. Turnati putina apa (cat sa acopere carnea) si adaugati mustarul, boiaua si piperul si lasati sa fiarba domol pana scade apa (dar nu lasati sa se uste de tot!).
Inainte de final adaugati patrunjelul.

Porc picant cu legume


Ingrediente:

carne de porc (eu am folosit cotlet)
legume - ceapa/praz, ardei, fasole verde, morcovi etc.
5 catei de usturoi
3-4 linguri sos de soia
chilli/ sos picant
orez
Intr-o tigaie am calit cateii de usturoi tocati marunt si prazul taiat rondele.
Cand s-au rumenit, am pus peste ei carnea de porc taiata fasii si am lasat sa se caleasca putin inainte de a adauga restul de legume.
Am stins cu sos de soia si sos picat (eu folosesc cu nadejde Eros Pista :)).
Am lasat in tigaie pana cand carnea de porc s-a gatit.


Separat, intr-o alta tigaie, am pus orezul cu putin unt si l-am lasat sa se caleasca usor. Inainte de a prinde o culoare aurie, l-am stins cu apa si l-am lasat sa fiarba.



Coronite cu susan


Ingrediente:

3 1/2 pahare faina
1 cana lapte
1 pliculet drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita miere
3 linguri ulei masline
1 galbenus
susan

Reteta am luat-o de la Mihaela si tot ea va explica mult mai bine decat as putea eu sa o fac cum se face.
Ideea e ca sunt foarte, foarte buna! ;)



Crap umplut cu legume

Ingrediente:

crap
legume dupa preferinta; eu am pus: morocvi, praz, porumb, fasole verde, conopida, rosii
ciuperci
sare si pier

Aceasta este alta dintre retele mele improvizate, facute atunci cand trebuie sa fac ceva repede si nu am vreme sa ma documentez sau sa pregatesc strategic masa.
Prin urmare, atunci cand am primit un ditamai crap proaspat, am inceput sa-l gatesc de indata, cu ce aveam la indemana in casa.


Prin urmare, am inceput prin a cali intr-o tigaie prazul, morcovi taiati cubulete, fasolea verde, ciuperciile si porumbul. Peste ele am pus cateva rosii tocate si le-am lasat sa fiarba un pic in sucul lor.
Acest amestec l-am indesat in crapul condimentat in prealabil.

In tigaie am adaugat si alte legume - conopida si morcovi mici.
Am acoperit totul cu o folie si am dat la cuptor.


Chicken piccata



Ingrediente:

4 bucati piept de pui

1/3 pahar de faina

4 linguri ulei de masline

4 linguri unt

1/2 cana de vin alb

suc de lamaie

un borcanel de capere
patrunjel

sare si piper


Reteta este foarte simpla si foarte rapida: pentru inceput taiem pieptul de pui in caz ca este prea mare, il condimentam si il trecem prin faina, dupa care il prajim in ulei.

Il scoatem si il punem deoparte intr-o farfurie, dar sa stea undeva in apropierea aragazului pentru a nu se raci.

Intr-o alta tigaie amestecam vinul cu sucul de lamaie, caperele si untul si il lasam sa fiarba pana se injumatateste.

Sosul se toarna peste pui si se presara cu patrunjel verde.