Ciorba de perisoare

Ingrediente:

legume de ciorba (orice varietate aveti in casa)
carne tocata amestec porc + vita
1 ceapa
1-2 oua
pesmet (eu am folosit fulgide drojdie pentru a lega carnea - in plus sunt foarte sanatoase!)
sare, piper
bulion
frunze de leustean

Ciorba de perisoare este una dintre cele mai satioase ciorbe. Gustul usor acrisor, aroma leusteanului, carnea gustoasa, o recomanda ca o alternativa sigura chiar si (sau mai ales) in zile calduroase de vara sau dupa cateva zile cu o dieta abundenta in mancaruri grase.

Incepeti prin a fierbe legumele. Cu 10-15 minute inainte de a adauga perisoarele adaugati si bulionul.

Intre timp, intr-un bol, amestecati carnea cu condimentele pana observati ca este omogena. Faceti bilute de ce marime doriti si adaugati-le in apa clocotita. Apoi adaugati si frunzele de leustean pentru aroma si mai lasati sa fiarba putin.

5 comentarii:

Sorina spunea...

Iti doresc o primavara insorita si calduroasa

Iulia spunea...

Ama,la mine pe blog te asteapta un premiu!Te pupic dulcic!!!

ama spunea...

@multumesc Sorina! si eu iti doresc tie la fel :) :*

@ multumes Iulia si aici ;)

Sylvia spunea...

Super gustoasa arata, trebuie sa incerc si reteta ta ca eu sunt mare fan al ciorbei de perisoare.Multumesc ca m-ai trecut pe lista ta si pupici !

ama spunea...

@Sylvia - cu mare drag. trec pe lista fiecare blog care ma inspira si la tine gasesc tot felul de idei interesante :)