Salata de avocado

IMG_0314



As vrea sa ii zic Guacamole, dar pentru ca reteta originala e cu rosii, prefer sa o numesc doar salata, desi este tot un dip cu avocado.

Ingrediente
1 avocado
2 castraveti maricei
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 ardei rosu (iute)
sucul unei jumatati de lamaie
sare

tortilla chips

IMG_0317

Curatati avocado, taiati-l cubulete si stropiti-l cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Usturoiul pregatiti-l ca pentru mujdei. Tocati in buculete marunte castravetele, ardeiul si ceapa.

Amestecati ingredientele si potriviti la gust cu sare.

Serviti cu tortilla chips.

Eu am mai avut si un dip iute-iute de ardei. Ne racoream cu dipul de avocado dupa o gura din acea iuteala :))

IMG_0322

Premix prajitura alba

IMG_0272

Natalia creste pe zi ce trece, un copil cuminte si foarte, foarte vesel. Iar timpul meu este parca tot mai scurt pentru ca nu vreau sa ratez nici o clipa alaturi de ea, nici o sansa sa o fac sa rada si sa ma bucur si eu de zambetul ei.

De aceea am inceput sa inventez "scurtaturi" in bucatarie. Pentru ca nu pot si nici nu e momentul sa nu gatesc acasa.

IMG_0217

O idee draguta mi s-a parut sa imi pregatesc premixuri pentru prajituri.
Si am inceput cu un premix de aluat alb, simplu, de baza.

Pentru o portie se amesteca
500 gr faina
300 gr zahar
2 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare

Dublati sau inmultiti aceste cantitati in functie de cate portii vreti sa faceti.

Am amestecat bine ingredientele uscate si le-am pus in borcane (sticlele de bulion au fost perfecte ;)).

Cand vreau sa prepar o prajitura mai adaug:

200 gr de unt
5 albusuri
200 gr lapte
1 lgt de vanilie


In cazul de fata aveam ramase 2 banane prea coapte, maro, pe care nu le mai vroia nimeni. Am pus doar 3 albusuri si cele 2 banane.

Am turnat premixul intr-un vas si in mijloc am pus untul moale, albusurile, laptele si vanilia. Am amestecat si cand am avut aluat omogen am adaugat si banana facuta pireu.

Am turnat totul intr-o tava si am dat la cuptor aproximativ 40 de minute.
A iesit o extraordinara paine cu banane.

IMG_0279


Aluatul (cel fara banane) este unul foarte alb, pufos si usor. Este ideal cu fructe.



Si, dupa cum se vede, am avut ajutor de nadejde! :)


IMG_0218



Friptura de bibilica in vas roman

IMG_0109


Am primit de la mama o bibilica - crescuta in curtea ei, proaspata si frageda. Si am decis ca cel mai bine ar fi sa ii savuram carnea gatita in vasul roman, alaturi de legume de sezon. Si iata ce a iesit!


IMG_0100

Ingrediente

carne de bibilica (eu am folosit doar pulpele si pieptul)
dovlecei
rosii
ceapa rosie
morcovi
fasole galbena
busuioc
sare
putin vin


IMG_0105

Vasul se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj - se tine 20 de minute in apa.

Intre timp am tocat ingredientele si cand vasul a fost gata, le-am amestecat direct in el. Am presarat sare si busuioc, am udat cu putin vin si am bagat la cuptor.

Vasul roman se baga doar in cuptorul rece. Eu l-am tinut la foc mic cam 2 ore si am obtinut o friptura foarte aromata si frageda.

IMG_0140

Salata sushi cu dressing Asiatic

guest post eCuisine.ro




O salata sanatoasa si gustoasa inspirata din bucataria asiatica.

Timp de preparare: Mediu
Numar de portii: 3-4
Complexitate: mediu

Ingrediente

Dressing:

125 g ghimbir
60 ml ulei de masline sau de rapita
60 ml otet de orez
zeama si coaja rasa de la 2 lamai
125 ml sirop de mango
15 ml sos de soia
10 ml sos de peste
15 ml ulei de susan
15 g zahar
25 ml apa
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 ardei iute, fara seminte, taiat fin
60 g coriandru proaspat, tocat
15 g menta, tocata

Salata:

1 mango, taiat fasii
1 pawpaw, taiat fasii
1 pepene galben mic, taiat fasii
1/2 ceapa, taiata julienne
2 castraveti, taiati fasii
1 avocado, taiat fasii
300 g somon afumat, file
seminte de susan si floarea soarelui (miez)
branza de capra
frunze de spanac si rucola



Mod de preparare

Puneti cate o fasie de mango, pawpaw, pepene, ceapa, castravete si avocado pe cate un file de somon afumat si rulati.

Aranjati frunzele de spanac si rucola intr-un bol si puneti rulourile de somon. Puneti si branza, taiata si presarati semintele.

Amestecati toate ingredientele dressing-ului intr-un robot de bucatarie, pana se omogenizeaza complet.

Turati dressingul si serviti.

Pofta buna!



Descopera si alte retete eCuisine.ro:

Tarta cu rosii, ceapa, masline si busuioc


Peste copt cu branza feta, avocado, rosii si busuioc

Cheesecake cu visine

Pui Puttanesca

Pentru ca ne plac tare mult Ouale in prugatoriu m-am gandit sa incerc sa aplic acelasi sos si la carnea de pui. Rezultatul merita incercat!

IMG_9103

Ingrediente

spaghete
carne de pui
1 conserva pasta tomate
2- 3 catei usturoi
1 varf de lingurita chilli
cateva frunzulite busuioc
2-3 maini de masline
sare si piper
ulei



Reteta este foarte rapida si aromata.

IMG_9097

Se caleste usor usturoiul cu puiul si se stinge cu pasta de tomate - puteti folosi rosii intregi proaspete sau la conserva. Se aromeza cu chilli, busuioc, sare si piper. Se lasa un pic in clocot sa se patrunda carnea si sa se lege frumos sosul.

Spre final se adauga maslinele.

Se serveste peste spaghetele pregatite dupa indicatiile de pe ambalaj.

IMG_9096